Agbar ha decidit iniciar un diàleg amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) després d’haver denunciat tres activistes d’aquesta organització per l’ocupació de la seu d’Aigües de Barcelona el febrer passat. Durant el procés de mediació el judici quedarà suspès de manera temporal. L’objectiu de la companyia és establir canals de comunicació estables “per resoldre de forma eficaç” qualsevol conflicte que pugui sorgir.

Aquesta setmana Agbar va presentar la proposta d’obrir un procés de mediació al Col·legi d’Advocats i l’APE l’ha acceptat. Després d’arribar a aquest acord, Agbar ha remès aquest divendres un comunicat al jutjat que demana que es posposi indefinidament el judici, que estava previst per a dimecres, 16 de maig.

Segons Agbar, aquesta decisió pretén establir canals de comunicació estables amb l’APE per “agilitzar la resolució dels problemes que algunes famílies o col·lectius puguin presentar”. I també vol “evitar molèsties” tant als treballadors de les oficines com als usuaris que s’hi dirigeixen.

L’acte de protesta que l’APE va dur a terme al febrer formava part d’una campanya per exigir la condonació del deute acumulat per cinc famílies que no podien assumir les factures de l’aigua. Per l’APE, la decisió d’Agbar d’apostar pel diàleg com a solució al conflicte demostra que la ciutadania ha de fer front a aquest tipus de situacions “i defensar els drets fonamentals, com és l’accés a uns subministraments bàsics garantits”.