Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) veuen amb bons ulls la nova mesura anunciada per la Comissió de Salut Pública pel que fa a les quarantenes a les escoles. Aquesta entitat, formada pel Ministeri de Sanitat i les autonomies, ha aprovat aquest divendres posar fi a les quarantenes dels grups bombolla complets a l’educació infantil i a la primària si hi ha menys del 20 % de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius a la mateixa aula.

La presidenta de l’aFFac, Belén Tascón, considera que aquesta mesura “ajuda a aplicar la garantia del dret a l’educació sota el principi de no discriminació”. Tascón creu que amb aquest canvi hi haurà una “major garantia del dret a l’educació”. De fet, des de l’inici del curs l’aFFaC ha mostrat preocupació pel protocol que distingeix entre els alumnes vacunats i els que no ho estan a l’hora d’aplicar les quarantenes dels contactes estrets, ja que considera que pot crear situacions de discriminació.

Tornem a les Escoles, “es una mesura llargament reclamada”

El col·lectiu Tornem a les Escoles també es mostra satisfet amb la nova mesura anunciada per la Comissió de Salut Pública. La plataforma ha recordat que aquesta és una mesura que feia temps que reclamaven.

USTEC ho considera “una inconsciència”

Altres entitats, com el sindicat USTEC es mostren contraris a aquesta nova mesura. Consideren que el fet de relaxar aquesta mesura de protecció contra els contagis de covid-19, és “una inconsciència”. Creuen que la mesura està fora de lloc justament en un moment en què encara no s’ha assolit el pic de contagis de la sisena onada.