L’AFA de l’Escola Teixidores de Gràcia s’oposa de fa temps a la ubicació del nou centre al solar on es troba actualment l’Hospital Evangèlic, a la cruïlla dels carrers de les Camèlies i de Ca l’Alegre de Dalt. I així ho han volgut posar de manifest amb l’acció reivindicativa que han convocat davant la seu del districte de Gràcia. Els pares han construït un mur amb caixes de cartró, que representa el futur edifici de l’escola, i posteriorment els nens l’han tirat a terra per mostrar el rebuig a un centre que no els permetrà veure el sol per les seves dimensions.

accio protesta escola teixidores

Les raons per les quals s’oposen a la construcció del col·legi en aquest espai són diverses, però la principal és perquè consideren que l’espai és petit, només una quarta part de la proporció de metres per alumnes que recomana la Generalitat. El centre educatiu es convertirà el 2026 en un institut escola i es preveu que tingui 690 estudiants.

Dos inconvenients més del solar són els nivells alts de contaminació acústica i atmosfèrica i l’alçària dels edificis, de nou i 12 plantes, cosa que, denuncien, deixaria el pati de l’escola sense sol a l’hivern.

Una taula de treball buscarà solars per escoles a la Vila de Gràcia

La protesta s’ha fet aquest dimecres coincidint amb la celebració del Consell de Districte, en què el Grup Municipal d’ERC ha demanat la creació d’una taula de treball, amb representants de la comunitat educativa de
l’Escola Teixidores de Gràcia, del govern del districte i de tots els grups municipals i representants. En un inici aquesta taula havia de ser per trobar un espai alternatiu per al centre. Però finalment el que s’ha presentat i aprovat és la creació d’una taula que cerqui solars en general per a futures escoles a la Vila de Gràcia, on hi ha manca de places.

Jordi Farriol, conseller del districte de Gràcia, ha reiterat que el Consorci d’Educació, que és qui ha de valorar si un solar és adient per fer-hi un centre educatiu, ja va donar per bo el terreny de l’Hospital Evangèlic en el seu moment i disposa ara del pressupost per fer-lo. Però independentment que Teixidores pugui anar a Camèlies, districte s’ha compromès a seguir cercant emplaçaments per augmentar l’oferta d’escola pública al barri. Però ha volgut deixar clar que “no serà ràpid compensar la demanda que hi ha, és difícil obtenir solars qualificats d’equipament a la Vila.”