(ACN) L’advocat flamenc de l’expresident Carles Puigdemont, Paul Bekaert, diu que el seu client “no s’amagarà i col·laborarà amb la justícia belga”, després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi emès una nova euroordre contra ell. Segons Bekaert, aquesta tercera ordre de detenció europea “no és més difícil” que les anteriors perquè poden demostrar que durant el judici de l’1-O s’ha “vulnerat” el dret a defensa dels acusats.

Bekaert ha explicat que es tracta d’un procés que pot durar mesos, ja que es pot recórrer contra la decisió del tribunal belga a dues instàncies, primer la d’apel·lació i després la de cassació. Sobre la sentència del Tribunal Suprem, l’advocat flamenc de Puigdemont ha dit que “no es pot fer ús d’un tribunal per fer política”.

Ara, la justícia belga ha d’examinar si els delictes de sedició i malversació de fons pels qual es demana l’extradició de Puigdemont són constitutius de delictes també sota la llei belga. Bekaert ha dit que hauran “d’estudiar-ho”. L’advocat també ha assegurat “desconèixer” per què només s’ha demanat l’extradició de Puigdemont i no la dels exconsellers que també estan a l’exili.