(ACN) La defensa de Dolors Bassa, exercida per Mariano Bergés, ha negat que es produís una rebel·lió a Catalunya i ha recordat que cal que sigui un alçament “puntual” amb la violència com element protagonista. L’argument per negar-la és, entre d’altres, que el suposat “alçament” es va sufocar amb l’aplicació dels preceptes constitucionals a través de l’article 155.

Durant l’informe final del judici del procés de Marino Bergés, s’ha centrat a negar les acusacions per rebel·lió i sedició i desmuntar els arguments de les acusacions. El lletrat ha dit que “l’únic fet imputable” al Govern -i, per tant, a la seva representada- és la convocatòria del referèndum, però que això no suposa que es pugui interpretar com una “crida a impedir l’actuació policial”. “Això atempta contra el principi de legalitat, no es llença la gent contra la policia, totes les crides van ser de manera ordenada i pacífica”, ha manifestat. Per això, defensa que la gent anava “convençuda per si mateixa” a votar i que va ser una “decisió personal” i que ningú no els va “incitar”.

“No es pot actualitzar el tipus de rebel·lió”

Bergés també ha criticat que la fiscalia “demani al tribunal que actualitzi el tipus penal de rebel·lió”. “Això és un cop de peu al principi de legalitat, tampoc no es pot sortejar la literalitat del tipus penal”, ha manifestat. A més, també ha incidit en dir que la DUI no era part “del pla inicial“, sinó que l’objectiu era la independència pactada amb l’Estat.

Nega la malversació

Bergés també ha negat la malversació. “Ni es paga ni es compromet patrimoni públic des del Departament de Treball”, ha dit taxativament. El lletrat de Bassa ha afirmat que no va autoritzar cap despesa ni va signar contractes d’obres i que, a més, va rebutjar la factura d’Unipost que es gira al seu departament i que després es va anul·lar perquè el servei no s’havia prestat, tal com va confirmar l’administradora concursal de l’empresa.

Per tot plegat, ha finalitzat l’informe demanant l’absolució de la seva client. “Bassa no porta a terme cap conducta que posi en escac el sistema, ni crida a impedir la pràctica de la diligència ni compromet el patrimoni públic. Res d’això va passar”, ha sentenciat.