La campanya municipal “Adopta un invisible” continua activa durant les vacances d’estiu. De fet, l’Ajuntament de Barcelona i el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) reforcen la iniciativa amb la publicació setmanal de material audiovisual nou i també amb més presència a les xarxes socials.

La campanya recorda que un animal no és una joguina i que les persones que optin per adoptar un gat o un gos ho han de fer de manera responsable.

140 gossos i 125 gats, en espera de llar

A l’actualitat, al CAACB hi ha 140 gossos i 125 gats que esperen una família. Alguns, tal com explica Laia Bonet, responsable de l’Àrea de Benestar Animal a l’Ajuntament de Barcelona, “mai ningú no els adoptarà, ja sigui per motius d’edat o perquè tenen malalties, o per altres motius”. Són els “invisibles”. És en aquests animals de llarga estada al CAACB que la campanya posa especial interés.

L’abandonament de gats s’incrementa a l’estiu per les gatinades no desitjades

A l’estiu, segons la mateixa font, hi ha més gats abandonats perquè és producte de gatinades no desitjades. Per això, Bonet recomana que a més “qui tingui gats i no vulgui fer-se càrrec de noves cries, que els esterilitzi”.

El 14 % dels gats i gossos que arriben al CAACB mai no s’adoptaran”
Laia Bonet, responsable de l’Àrea de Benestar Animal

Acompanyament en l’adopció

El consistori fa temps que promou a través de campanyes les adopcions responsables de gats i gossos.

Recorden, a més, que els interessats en adoptar un animal tenen acompanyament en tot el procés. S’assessora als interessats sobre els tipus d’animals que els seran més adients tenint en compte diferents aspectes com ara les característiques de la casa o de la família d’acollida.