Els Mossos d’Esquadra van iniciar la investigació contra l’associació cannàbica Airam l’any 2012, quan van observar que tenia un nivell de facturació que no corresponia amb la seva activitat. Segons la policia, els responsables de l’associació controlaven vuit empreses que feien servir per desviar-hi una part dels ingressos. L’altra part la ingressaven en efectiu als seus comptes corrents.

L’associació cannàbica Airam és una de les que té més socis de la ciutat, uns 10.000, que reporten uns ingressos d’1,5 milions d’euros als responsables, tot i que la llei obliga aquestes associacions a actuar sense ànim de lucre. La policia ha intervingut, en escorcolls a Barcelona, Ripollet i Castelldefels, documentació, equips informàtics, 50.000 euros en efectiu, mig quilo d’haixix i 11 quilos de marihuana.

Comunicat de la Fedcac

La Fedcac va emetre dijous un comunicat queixant-se que, per una banda, l’Administració les accepta com a interlocutors en el procés regulador i, per l’altra, les impedeix “desenvolupar l’activitat amb normalitat a través de les actuacions policials ja gairebé periòdiques. La Fedcac es referia a les detencions com una “persecució” en la qual “sempre paguen justos per pecadors.” Tanmateix, la mateixa federació admetia que no coneixia les raons per les quals havien estat detinguts els quatre membres de la junta.