Des de principis de juny, la regulació de les màquines escurabutxaques per Internet permet que els webs d'apostes puguin fer publicitat d'aquest tipus de joc d'atzar en qualsevol tipus de suport, i també oferir reclams com per exemple bonificacions i regals. Des de les associacions de persones amb addicció al joc alerten de la perillositat de la mesura, ja que les escurabutxaques en línia no limiten la quantitat de l'aposta ni tampoc del pot, que en el cas de les màquines físiques és de 500 euros però que en alguns webs ascendeixen, suposadament, a milions d'euros. FRANCESC PERENDREU, president del Centre Català de Tractament d'Addicions Socials: "Ens preocupa i ens escandalitza, mirarem de portar als tribunals el fet que s'estiguin regalant partides gratuïtes a les màquines escurabutxaques online. Amb la llei del joc de l'any 1984 està absolutament prohibit fer qualsevol tipus de promoció al joc per la seva perillositat." Un altre dels problemes d'aquesta aposta per Internet és que no hi ha cap llistat unificat de persones amb ludopatia, de manera que tothom pot registrar-s'hi i començar a apostar efectuant un dipòsit i amb una targeta de crèdit. La mesura aprovada pel govern també permet les versions gratuïtes de les escurabutxaques en línia, fet que preocupa les associacions, que veuen en aquesta mesura la intenció de formar una bossa de jugadors joves de cara al futur.

La regulació portada a terme per l’organisme que s’encarrega de la ordenació del joc a l’estat espanyol permetrà que els webs d’apostes puguin fer publicitat d’aquest tipus de joc d’atzar, i oferir reclams comercials, com ara bonificacions i regals.

Des de l’Associació Catalana d’Addiccions Socials alerten de la perillositat d’aquesta mesura per a les persones amb tendència o addicció al joc, ja que les escurabutxaques en línia no limiten la quantitat de l’aposta ni tampoc del pot, que en el cas de les màquines tradicionals és de 500 euros però que en alguns webs ascendeix, suposadament, a milions d’euros. En Francesc Perendreu, president de l’associació, recorda que des dels anys 80 està prohibit fer qualsevol tipus de promoció del joc.

Les apostes per Internet són, segons les associacions, un dels jocs més perillosos i addictius que existeixen. El temps entre l’estímul i la resposta és molt breu, a més, el fet que es pugui jugar des de tot tipus de dispositiu i a qualsevol hora fa més fàcil caure en aquest tipus de joc de forma descontrolada. Un altre dels factors de risc és que els diners amb què es juga no són en efectiu i això fa perdre la noció de la despesa que s’està portant a terme. En aquest tipus de portals, segons denuncia l’associació, no existeix un llistat unificat de persones amb ludopatia, de manera que tothom s’hi pot registrar i començar a apostar efectuant un dipòsit i facilitant els números d’una targeta de crèdit. La mesura aprovada pel govern, que algunes associacions volen recórrer als tribunals, també permet les versions gratuïtes de les escurabutxaques en línia. Això preocupa especialment els afectats, que veuen en aquesta iniciativa la intenció de les empreses de formar una bossa de jugadors joves de cara al futur.