ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Ara mateix una de les situacions més greus les estem vivint amb les entitats paradoxalment intervingudes públicament, com són Bankia o CatalunyaCaixa o CatalunyaBanc ara. Són les que més estan executant i més estan desnonant, precisament perquè tenen pressa per acumular aquests actius que ells anomenen tòxics però que són els habitatges habituals de molta gent, per traspassar-los al famós 'banc dolent' que volen posar en marxa ara mateix al novembre."

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca assegura que les entitats bancàries “estan sobreprotegides per la llei” i que algunes no accedeixen a la dació en pagament o altres mesures si no hi ha pressió social. Aquest 2012 s’efectuen 532 desnonaments diaris a l’Estat, 80 dels quals es fan a la província de Barcelona. Es tracta d’una de les zones més castigades per aquestes accions.

Colau denuncia que les entitats intervingudes són les que més estan desnonant, perquè necessiten col·locar els seus actius tòxics. Així la creació del “banc dolent” acaba sent perjudicial per als desnonaments: “El ‘banc dolent’ pot ser terrible per accelerar els desnonaments”, diu.

La Plataforma demana que les administracions posin en marxa un parc de lloguer social per afavorir les persones amb menys recursos.