QUIM GIMENO, activista "En el moment que he vist que podia trencar amb això ho he fet. Conec una mica cada on poden portar aquestes coses quan et negues a col·laborar amb aquests cossos. Llavors jo em sento amenaçat i crec que la forma de sortir d'aquest carreró sense sortida és fer-ho públic i denunciar-ho." ANDRÉS GARCIA, advocat "Estem davant d'una afectació greu dels drets humans i de la llibertat. El que no pot ser és que es faci un procés d'intimidació a una persona que té una causa penal oberta, que pot tenir un mal futur, per posar-lo precisament al lloc on el volen posar. Acabar amb la seva llibertat individual i fer-li fer coses que potser no faria d'una altra manera."

L’advocat que representa l’activista Quim Gimeno, Andrés García, va presentar ahir una querella al jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia de Barcelona per un presumpte delicte de coaccions de dos suposats agents de la Policia Nacional al seu representat. Garcia afirma que s’han vulnerat fins i tot els drets fonamentals de qualsevol ésser humà abusant d’una posició de superioritat. Es tracta d’un cas que va destapar ahir el mitjà ‘La Directa’ amb la publicació d’un vídeo en el qual aquests dos individus negocien amb el denunciant.

Gimeno sosté que va ser coaccionat i intimidat per les persones que inicialment hi van contactar fent-se passar per periodistes de l’agència EFE perquè els facilités informació sobre altres activistes. Tot plegat sota l’amenaça que si no hi col·laborava tindria conseqüències negatives en el cas Pandora, pel qual està sent investigat. El jove diu que quan va sospitar que eren membres d’un cos policial es va sentir “desprotegit i en un carreró sense sortida” fins que va poder contactar amb el diari per fer públic el cas. Ara demana que si hi ha altres activistes que estiguin o hagin passat per la mateixa situació ho denunciïn.

L’advocat també reclama al Departament d’Interior i als cossos policials que hi col·laborin per esbrinar amb certesa qui està al darrere d’aquestes coaccions.