A les 9.15 h l’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla bàsic d’emergència municipal pel mal estat de la mar en fase d’alerta. Un pla s’activa en aquesta fase quan es poden donar amb més d’un 30 % de probabilitat onades de més de 2,5 metres d’altura. Les dades de la boia de Ports de l’Estat, ubicada a la sortida del Port de Barcelona, ha enregistrat onades de fins a tres metres d’altura significant (mitjana) a les vuit del matí. Les onades més altes superen els quatre metres de forma intermitent des de diumenge a la tarda, amb una onada màxima, de moment, de fins  4,8 metres diumenge al vespre.

A banda del fort onatge també cal continuar pendents del vent de xaloc – del sud-est- , ja que bufa de forma sostinguda a  30-40 km/h a la façana marítima, per bé que des de la matinada s’han arribat a enregistrar ratxes de fins a 72 km/h a l’Observatori Fabra, 63 a la plaça de Sants o 60 a la Verneda.

El vent es mantindrà al llarg del dia, malgrat que a partir de la tarda tendirà a perdre una mica d’empenta. El fort onatge es preveu que es mantingui durant tota la jornada i que s’allargui, tot i que en menor mesura, fins dimecres. A partir del migdia caldrà tenir present, a més,  que la pluja caurà de forma força continuada, i amb abundància, a Barcelona. La precipitació s’allargarà fins dimarts a la matinada.

El mal temps no ha espantat els qui habitualment surten a fer exercici o a passejar pel litoral. L’Ajuntament recomana als ciutadans que augmentin la precaució i que evitin accedir a les platges. Recorda, d’altra banda, la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.