Amb les classes ja acabades, el Departament d’Educació ha tancat un acord important amb els sindicats sobre els reforços educatius de la covid. Escoles i instituts mantindran educadors i integradors socials, que fins aquest curs pagava el ministeri per la pandèmia i que ara podran continuar gràcies a una partida extra de la Generalitat i dels fons europeus i a l’entesa entre les dues parts, que aquest divendres s’han reunit al Departament d’Educació.

En total s’incorporaran 85 educadors socials i 340 tècnics d’integració social durant tres cursos escolars. Un programa que tindrà un cost de 52 M €. També s’hi sumaran 98 tècniques especials d’educació infantil (TEEI), que s’afegiran a les 184 ja previstes per al curs vinent.

Un “pas endavant” entre sindicats i Educació

Un moviment estratègic que suposa tot un avenç en les relacions tenses entre el departament dirigit per Josep Gonzàlez-Cambray i els sindicats, després d’un curs marcat per les mobilitzacions i les tibantors. En una compareixença aquest migdia, el conseller Gonzàlez-Cambray ha explicat que l’acord és un punt d’inflexió i ha de generar la màxima normalitat en l’inici del proper curs, on ja hi ha anunciades dues vagues.

Aquest acord és un gran pas endavant amb els sindicats i un punt d’inflexió. Els necessitem a tots i avui amb els sindicats estem fent un pas endavant
Josep Gonzàlez-Cambray conseller d’Educació

Més enllà d’aquesta qüestió, actualment Educació i sindicats continuen enfrontats per les plantilles i els recursos de cara al curs que ve. Els sindicats reclamen que es redueixi una hora lectiva a primària i secundària a partir del setembre. Però la conselleria, de moment, es referma en què això no és viable ni econòmicament ni tècnicament. Després de nou jornades de vagues i mobilitzacions, a l’abril, Educació va donar per trencades les negociacions, quan Cambray va decidir mantenir l’avançament del curs escolar.