Un dels pavellons de la Fira de Barcelona ha reobert aquest dissabte amb un centenar de places per a persones sense llar. L’Ajuntament ha decidit tornar a posar en marxa aquest equipament davant del temporal de fred, pluja i vent del cap de setmana. La primera nit s’hi han aixoplugat 18 persones que dormen al ras.

L’espai de Montjuïc ja es va habilitar durants els primers mesos de pandèmia per acollir aquestes persones que no tenien on quedar-se davant el risc de contagis i la impossibilitat de fer el confinament domiciliari. Al novembre es va tancar i l’Ajuntament va decidir reallotjar en hotels i residències d’estudiants els usuaris que n’estaven fent ús. Ara el consistori ha recuperat l’espai per poder ampliar les places d’acollida en plena onada de fred.

Seguiment de la borrasca Filomena: neu, pluja, vent i mala mar

Equips del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), de la Creu Roja i de la Guàrdia Urbana ofereixen a les persones que dormen al ras la possibilitat d’adreçar-se a un dels espais municipals on poden passar la nit.

A banda de la Fira de Barcelona, el 24 de novembre ja es van activar dos equipaments més i en total es disposa de 2.900 places per a persones sense llar. Des d’aquest dissabte a la tarda i durant almenys els propers dos dies, els diferents equips socials que treballen al carrer ofereixen a aquestes persones que dormen a la via pública que es desplacin, si ho volen, al nou centre d’acollida d’emergència que s’ha reobert a la fira.