DANIEL PARDO, Assemblea de Barris per un turisme sostenible "El que fa Airbnb és lucrar-se mitjançant l'arrendament de grans propietaris rendistes que el que estan fent és treure més i més plusvàlues a aquests edificis".

Els veïns alerten –en aquest dossier– que l’habitatge que van llogar és d’un gran propietari, que disposa de 12 apartaments sense llicència repartits entre Ciutat Vella i el Poblenou i els lloga als turistes mitjançant la plataforma Airbnb. Per això denuncien que la plataforma afavoreix l’economia especulativa i la “proliferació de pisos turístics amb la complicitat i impunitat d’Airbnb”.

Un cop a dins de la finca, els veïns van desplegar un cartell des del balcó de l’edifici i van avisar la Direcció dels Serveis d’Inspecció de l’Ajuntament perquè obrís acta de la situació. Segons Daniel Pardo, membre de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, amb aquesta reivindicació han pogut denunciar “amb totes les proves, el desplaçament que fa la indústria turística del parc d’habitatge cap a edificis d’explotació turística“. Aquesta tendència, diu Pardo, redueix “l’habitatge, apuja els preus del lloguer i, consegüentment, expulsa el veïnat dels barris.”