El col·lectiu Ciutat Vella No Està en Venda, membre de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, assenyala com a propietari d’un dels pisos Mark Serra i Parés, que també ha actuat com a suposat administrador del lloguer dels 13 habitatges, personalment o a través de l’empresa Donec Perfíciam, SL. La fórmula per destapar el presumpte pis il·legal, que s’anunciava a les plataformes Airbnb, HomeAway i Booking, ha estat la mateixa que ja van fer servir fa sis mesos per denunciar-ne 12 més de repartits entre el Gòtic, el Poblenou i el Born. S’han fet passar per llogaters i un cop a dins han alertat les administracions per denunciar que era il·legal. Han penjat una pancarta al balcó i els inspectors s’hi han desplaçat per comprovar si el pis tenia la llicència d’activitat en ordre. L’administrador de l’habitatge, Serra i Parés, ha despenjat la pancarta i s’han viscut uns moments de tensió.

L’Ajuntament precintarà el pis

Davant de la impossibilitat de fer la inspecció al pis, perquè el responsable de l’activitat no ho ha permès, l’Ajuntament diu que “realitzarà les actuacions corresponents per procedir al precintament de l’activitat”. En cas que això tampoc no sigui possible amb la col·laboració del responsable de l’explotació del pis, es demanarà una ordre judicial per poder fer el precintament de l’espai.

Serra respon a través de les xarxes socials

En un escrit penjat a Facebook, Mark Serra nega que a avui dia sigui propietari de cap pis turístic tot i que detalla que anteriorment sí que ho havia estat. Assegura que havia fet d’intermediari entre llogaters i clients i nega que no pagui impostos per l’activitat que desenvolupa. Finalment, diu que no callarà i que denunciarà tots els que l’acusen de llogar pisos turístics de forma il·legal.