Aquesta matinada de dimarts tornen 24 de les voluntàries de l’Escola Canigó i del Col·legi Major Bonaigua que dissabte van patir un accident de trànsit a la Costa d’Ivori. Segons fonts de l’entitat, la resta es preveu que tornin en els propers dies, un cop rebin l’alta les que queden ingressades. També queda pendent la repatriació del cadàver de la professora que va morir en l’accident.

Aquest dilluns sis de les deu estudiants que van resultar ferides han rebut l’alta, segons ha confirmat el Ministeri d’Afers Exteriors. Les altres quatre ferides continuen en observació en un hospital de la capital del país, Abidjan. D’altra banda, familiars i responsables de l’Escola Canigó i del Col·legi Major Bonaigua han viatjat al país africà per agilitzar la tornada de les estudiants i les dues coordinadores que estaven fent voluntariat.  El germà de Teresa Cardona, la professora difunta en l’accident, també ha viatjat al país per gestionar amb l’ambaixada espanyola la repatriació del cos, que es preveu que es dugui a terme en les properes hores.

Accident mortal

El grup el formaven 30 persones, 27 estudiants a punt de començar la universitat i tres professores de l’escola. Van viatjar el 21 de juny a Abidjan per començar un camp de treball a Yamoussoukro, a favor d’una escola pública local. L’accident mortal va ser dissabte, durant el trajecte entre Abidjan i Yamoussoukro. Un dels dos autobusos en què viatjaven hauria tingut una punxada en una de les rodes, el conductor va perdre el control del vehicle, va sortir de la carretera i va bolcar. És en aquest accident en què va morir la professora.