Divisió en l’acampada de la plaça de la Universitat. La meitat d’acampats ha decidit aixecar les tendes i no continuar la mobilització, mentre que els altres es reorganitzen per continuar. Segons els nous portaveus, han marxat unes 140 persones, i en queden unes 200. La decisió ha arribat després d’unes hores de polèmica i una tensa assemblea divendres a la nit, amb moltes discrepàncies. El campament preveu continuar indefinidament, ara amb el nom d’Assemblea Plaça Universitat (@assembleapluni) i amb nous comptes a Instagram, Twitter i Telegram.

Precisament des d’aquest compte a les xarxes socials, s’ha acusat un sector de l’organització de l’acampada vinculat a partits polítics, com la JERC i Arran, de decidir aixecar la protesta sense cap consens i d’haver marxat amb la recaptació de la caixa de resistència i part del material de l’assentament.

Des d’Arran, en un comunicat, asseguren que “les difamacions infundades en relació amb l’espai de l’Acampada Universitat són intolerables” i les desmenteixen. Asseguren que mai no apostarien per “prendre els diners d’un espai col·lectiu i transformador”. El Sindicat d’Estudiants de Països Catalans (SEPC) també ha rebutjat les difamacions.

Com a contrapartida, a través d’un comunicat al Twitter, els membres de l’original Acampada 14-O ha anunciat que després de dotze dies aixequen l’acampada de la plaça de la Universitat. Afirmen que ho fan per unir-se a les mobilitzacions convocades arreu del país els pròxims dies.

En el text asseguren que ho fan després de dies de tensió en les assemblees per decidir sobre el seu futur. Hi havia persones que apostaven per descentralitzar la lluita mentre que altres defensaven quedar-se. “Es van generar tensions i es van trencar les dinàmiques habituals de l’assemblea, les normes i els acords amb què ens havíem organitzat fins llavors” afirmen en el text.  I acusen el nou grup de prendre decisions unilaterals “com la creació de trinxeres, actuar de forma encaputxada o amb actituds impròpies d’una acampada feminista”.

A més, es defensen de l’acusació de quedar-se diners afirmant que tal com es va aprovar en l’assemblea, tots els diners han estat destinats íntegrament a les entitats, cap d’elles d’organitzacions juvenils ni polítiques, que defensen jurídicament a les més de 500 persones detingudes durant les protestes contra la sentència, i neguen així les acusacions de robatori.

Aquesta versió és ben diferent de la de la nova Assemblea Plaça Universitat, que acusa els joves vinculats a partits polítics de “boicotejar” deliberadament l’acampada. “Per sort, les activistes s’han apoderat al marge de les formacions polítiques que s’atribuïen la sobirania de l’assemblea de Plaça Universitat”, han assegurat.

Afirmen que divendres els va arribar la notícia que ja no es recaptaven més fons, sense haver-ho pactat prèviament en cap assemblea. Per això diuen que “en una segona assemblea ens hem organitzat per continuar la lluita, i així mateix denunciar el robatori per part de les organitzacions polítiques JERC i Arran dels diners de la caixa de resistència i de part de les donacions solidàries”.

Tsunami canvi la ubicació

En mig de tot això, Tsunami Democràtic ha anunciat un canvi d’ubicació i finalment celebrarà la seva acció d’aquest dia de reflexió a la plaça de la Universitat. De fet, a través de les xarxes han demanat a la gent que s’apropi fins a la Gran Via per ajudar-los en el muntatge de l’escenari on es faran les actuacions previstes.