Vint-i-quatre hores després d'iniciar la concentració, els activistes han explicat als mitjans de comunicació qui són i què volen aconseguir. Asseguren que l'acampada Barcelona no només la formen joves, ni activistes antisistema. "Som gent amb carreres, empresaris, i de tots els estractes socials que estem desitjant que passi el que està passant aquí". I el que està passant, diuen, és que la situació de crisi fa més necessari que mai un canvi econòmic i polític. Volen que aquest canvi sigui impulsat per la ciutadania, per això s'han desmarcat de partits polítics i sindicats. "Nosaltres serem la veu dels que no es presenten a les eleccions, i sense partits, ni sindicats, com a persones, com a ciutadans". "Estem concentrats perquè volem dir prou i despertar la consciència de la gent perquè estem vivint en un món que es cau a trossos. Ja està bé". A mesura que passava la tarda, cada vegada més persones s'han aplegat a la Plaça de Catalunya, membres de l'acampada Barcelona i també molts ciutadans que volien saber què s'estava fent aquí. Les persones que formen part de l'acampada tenen la intenció de quedar-se a la plaça de forma indefinida. Per això han distribuït les tasques d'avituallament, actualització de les xarxes socials i contacte amb els mitjans de comunicació. Aquesta tarda també han muntat uns tendals enmig de la plaça per utilitzar-los durant les hores de més sol. Aquests tendals, segons la Guàrdia Urbana, incompleixen la normativa municipal del civisme. És per això que la policia podria desallotjar els acampats en les properes hores.

L’acampada, que recull l’esperit de les manifestacions del 15 de maig i aglutina persones de totes les edats i diverses ideològicament, s’organitza en les comissions de comunicació, logística i art i els membres es reparteixen en torns de matí, tarda i nit per tal d’evitar que la plaça de Catalunya quedi buida. Les persones que hi han dormit ho han fet al ras sobre cartons, ja que està prohibit acampar en tendes de campanya.

170511acampada2+

[Fotografia: Ambient de l’acampada a les 12.00 del migdia. Anna Celma]

L’organització, que es desvincula dels organitzadors de la manifestació “Democràcia real ja” que va tenir lloc diumenge, ha explicat que la iniciativa ha sorgit d’una convocatòria feta a través del grup de Facebook Acampada Barcelona. L’evolució de l’acampada es pot seguir per Twitter amb l’etiqueta #acampadaBCN o al blog acampada BCN.

“Spanish revolution”

Les concentracions s’estan repetint en moltes ciutats espanyoles. A Madrid és on hi ha una de les acampades més importants. De matinada els han desallotjat, però avui hi han tornat i aquest vespre han omplert la Puerta del Sol amb milers de manifestants que, cap a les 20 h, han tornat a instal·lar-se en aquesta plaça que ja s’ha convertit en un punt neuràlgic de les protestes. En paral·lel hi han anat arribant una vintena de furgonetes policials.