Les tasques s’han fet conjuntament entre els equips de neteja municipals, el CUESB i la Guàrdia Urbana a petició del govern municipal, amb la previsió que ens propers dies es concentrin diverses persones al centre de la ciutat, per la celebració d’una cursa popular o la diada de Sant Jordi. Ja fa dies que conviuen dues acampades a la plaça de Catalunya, una per defensar la República i l’altra per reivindicar el dret a un habitatge digne. Ara, però, s’ha informat als acampats que han de desallotjar l’espai abans de la diada de Sant Jordi. 

Després de les queixes de Cs i PP, el consistori ha decidit netejar l’espai i endur-se material que es trobava a la plaça de Catalunya. Set persones sense llar han acceptat els recursos que ofereix el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, però la resta continuen acampades. Fins aquest divendres hi havia una quarantena de tendes, però després de l’actuació municipal només en queden una vintena, col·locades envoltant la plaça.

Els acampats en defensa del dret a l’habitatge asseguren que els agents de la Guàrdia Urbana se’ls han endut material sense fer inventari i que ara no poden reclamar les seves pertinences. Segons fonts municipals, els manifestants disposaran de punts informatius permanent perquè puguin mantenir la seva reivindicació.

Cs demana més atenció dels serveis d’emergències

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, s’ha mostrat sorpresa que l’Ajuntament hagi actuat aquest divendres a la plaça de Catalunya i assegura que si ho ha fet és perquè l’oposició fa dies que denuncia aquesta situació. Mejías ha reclamat una actuació dels serveis municipals d’emergències per donar resposta als acampats. “No es tracta de desallotjar sinó de donar resposta a aquells que més pateixen”, ha afirmat.

Arrels Fundació insta a l’Ajuntament a ajudar als sense sostre

Des de la ONG Arrels Fundació, el seu director Pere Busquets ha lamentat que el consistori vulgui desallotjar els sense sostre que hi ha a la Plaça de Catalunya i insta al govern municipal a trobar solucions reals que proporcionin un habitatge digne els sense llar.