Ciutat de la Justícia

(ACN) El jutjat penal número 2 de Barcelona ha absolt el Charles, l’home sense llar detingut durant els aldarulls postsentència i acusat de desordres i d’intentar cremar un contenidor. Ara, la sentència assenyala que no es pot acreditar que la intenció del Charles fos malmetre el contenidor empresonat, una acusació que l’ha suposat cinc mesos de pressó, en no poder acreditar arrelament a l’estat espanyol, ja que no tenia domicili i mantenia la nacionalitat estatunidenca. A més, la petició de la fiscalia era de dos anys de presó per desordres i quatre per danys, i la substitució parcial de la pena per l’expulsió de l’Estat una vegada n’hagués complert les dues terceres parts.

De la seva banda, el Charles va comptar amb la defensa per part del col·lectiu Alerta Solidària, que considera ara que l’absolució “destapa un nou escàndol”, perquè, subratlla, la versió de dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona va “ser suficient per detenir-lo i empresonar-lo”.

Alerta Solidària defensa la casualitat de trobar-se enmig de la protesta

Els fets dels que s’acusava al Charles van succeir el 18 d’octubre del 2019 enmig de les protestes en la jornada de vaga general contra la sentència als polítics independentistes de l’1-O. El Charles va ser detingut per agents de la Guàrdia Urbana quan estava amb mig cos a dins d’un contenidor amb l’acusació d’intentar cremar-lo. Tanmateix, la sentència assenyala que no ha quedat “degudament acreditat” aquesta motivació i que no consta que el contenidor patís cap deteriorament.

Un argument que es defensa des d’Alerta Solidària, que recorda que no hi va haver cap incendi. La defensa va aportar en el judici fotografies que mostraven unes bosses d’escombraries emblanquinades per la pols de l’extintor que van utilitzar els bombers per la petició dels agents, però que no estaven cremades. El col·lectiu considera que el Charles simplement es va trobar “enmig de les protestes”, mentre estava buscant dins del contenidor alguna cosa per reutilitzar.