(ACN) El TSJC ha absolt un veí de Nou Barris acusat d’agredir un motorista durant el tall de la ronda de Dalt durant la vaga general del 8 de novembre del 2017. Una aturada convocada contra l’aplicació de l’article 155. La sala d’apel·lacions d’aquest tribunal ha estimat el recurs presentat per Alerta Solidària i anul·la la multa de 360 euros i la indemnització 2.325 euros per un delicte de lesions dictada per l’Audiència de Barcelona prèviament.

Alerta Solidària ha celebrat la sentència i creu que només amb “esforç jurídic, polític i mediàtic” s’aconseguirà “resituar la veritat i la legitimitat”.  

El motorista va intentar creuar la protesta

Els fets van tenir lloc cap a tres quarts de nou del matí del 8 de novembre del 2017, quan el motorista va arribar a la ronda de Dalt i va intentar creuar la protesta de forma reiterada per anar al seu lloc de treball. El text apunta que el conductor va demanar passar i en veure que no el deixaven va començar a donar “fortes accelerades” amb la seva motocicleta.

En un moment donat, “una de les persones que l’envoltava va agafar la motocicleta per la part frontal i la va fer caure a terra”. La sentència remarca que “no ha quedat demostrat que l’acusat propinés una puntada de peu a la zona facial del casc que duia”. A més, fa referència a les declaracions dels Mossos d’Esquadra que van testificar i que van afirmar que no van veure que el motorista sagnés. Els agents van dir que “no van donar credibilitat” a l’agressió.

Una mala salut bucodental

L’escrit apunta que una de les proves pericials aportades durant el judici van determinar que el motorista “tenia mala salut bucodental”, assenyalant que la pèrdua de dents que hauria patit l’home no tindria relació directa amb els fets.

A més, el metge forense que va intervenir en el judici també va expressar que era “difícil” que una puntada de peu amb el casc posat pogués provocar la pèrdua de peces dentals.