Éric Abidal

L’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) ha emès un comunicat aquest dimarts per explicar que la donació del fetge que necessitava Éric Abidal per salvar-se d’un tumor és legal. L’operació de trasplantament hepàtic de donant viu al qual es va sotmetre l’exfutbolista del Barça i secretari tècnic actual del club “es va realitzar segons la llei”, conclou l’ONT. A Abidal se li va diagnosticar un tumor hepàtic el 2011.

La investigació de l’organisme es va obrir després de fer-se públiques unes trucades intervingudes de l’expresident del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, en què es posava en qüestió la legalitat del trasplantament de l’òrgan. Tant el Barça, com Abidal i també Rosell van negar en aquells moments les informacions que va difondre el ‘Confidencial’. Les converses de Rosell en què es posava en qüestió la legalitat de l’operació les va remetre l’Audiència Nacional al Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona que va veure “irregularitats administratives” per part de l’Hospital Clínic, però va arxivar el cas. De fet, la fiscalia estudia si demana que es torni a investigar el cas. Sobre això, l’ONT ha dit que si es reobre aquesta causa es personarà com acusació particular perquè “si els fets no s’investiguen a fons poden generar desconfiança entre la ciutadania”.

“La donació es va fer de forma lliure i altruista”

L’ONT ha assegurat que el parentesc familiar i les identitats entre Abidal i el seu donant -un cosí seu anomenat Gerard- van ser comprovades al Clínic i es van poder verificar. L’organisme també destaca que “la donació es va fer de forma lliure i altruista” i que en cap cas hi va haver una transacció econòmica.