Barcelona es va llevar amb optimisme, engalanant-se per a l'ocasió. Era la quarta vegada que la ciutat es presentava com a candidata a acollir els jocs olímpics. I tothom pensava que aquella era la bona. Els mitjans de comunicació estaven preparats. Els diaris, per si calia imprimir una edició de tarda, i les ràdios i televisions, per omplir hores i hores de contingut en directe. S'acostava l'hora de la veritat i als carrers ja es palpava el nerviosisme. Milers de persones es van congregar a la plaça de Catalunya per seguir la retransmissió des d'una pantalla gegant. Des d'allà van veure aquest home, Joan Antoni Samaranch, president del Comitè Olímpic Internacional, pujar a l'estrada. I van veure com s'entretenia a obrir el sobre del guanyador en uns segons que, de ben segur, se'ls van fer força llargs. Finalment el va obrir i a dos quarts de dues del migdia va recitar la frase més recordada. "À la ville de Barcelona." Explosió d'alegria a la grada de Lausana, amb un Maragall eufòric. I explosió d'alegria a la plaça de Catalunya. Barcelona seria per fi ciutat olímpica. En altres punts de Catalunya també ho van celebrar. Fins i tot un grup d'espontanis van grimpar per les roques a les ruïnes d'Empúries i van encendre prematurament la flama dels jocs.

Des de les grades del Palais de Beaulieu de Lausana (Suïssa), la delegació barcelonina, amb el llavors alcalde, Pasqual Maragall, i l’exalcalde de Barcelona i ministre de Defensa Narcís Serra al capdavant, va celebrar de manera efusiva la designació de Barcelona com a seu olímpica.

Barcelona es disputava la candidatura olímpica amb París (França), Belgrad (Iugoslàvia) i Brisbane (Austràlia). Amsterdam i Birmingham n’havien quedat eliminades en rondes prèvies.

Barcelona es va postular com a futura seu olímpica l’any 1981 quan Narcís Serra va fer pública la voluntat de presentar-ne la candidatura. Feia només un any que Joan Antoni Samaranch havia estat designat president del COI. L’Ajuntament va aprovar per unanimitat en plenari donar suport a la idea de Serra de presentar la ciutat com a candidata a acollir els jocs del 92.