Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la resta de policies locals de Catalunya han denunciat 298 persones per infringir el confinament per la pandèmia del coronavirus. D’aquestes, 88 se’ls ha aixecat un acta per adreçar-se a la segona residència en plena operació no sortida de Setmana Santa.

Segons el comissari Joan Carles Molinero, s’han donat diverses casuístiques. N’han explicat dues. Per exemple, el cas d’aquest matrimoni de Terrassa que ha estat interceptat a zones turístiques de Tarragona amb el maleter ple de menjar, o bé una altra persona amb domicili a Barcelona que estava a Salou fent una compra molt elevada de menjar. Tots dos casos, segons Molinero, han acabat reconeixent que es dirigien a zones residencials i la policia els ha obligat a fer marxa enrere i tornar a casa seva.

A banda de les denúncies, s’han identificat aquest dijous Sant 1.534 persones i 1.580 vehicles en els controls de trànsit. Pel que fa el volum de vehicles, s’ha reduït un 84% en les últimes hores. Des de les tres de la tarda de dijous fins a dos quarts de deu del matí d’aquest divendres han circulat 40.000 vehicles, mentre que el divendres Sant de l’any passat en van ser 250.000.

Primera nit de controls

Aquest dijous Sant a la nit, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han vigilat grans artèries de la ciutat com ara la Gran Via, l’avinguda Meridiana i les rondes. Malgrat que els agents han sancionat diversos infractors, la gran majoria dels vehicles aturats eren treballadors essencials, com ara sanitaris, treballadors del Port, operaris d’urgències, repartidors de menjar ràpid i de paqueteria o altres activitats de les considerades essencials.

Segons ha explicat Molinero, durant l’operació no sortida de Setmana Santa, els Mossos d’Esquadra desplegaran prop de 500 controls que estaran en marxa “les 24 hores del dia” perquè es compleixi el confinament.

Alguns d’aquests controls seran “dinàmics” i en ocasions se situaran a les carreteres secundàries que donen accés a les segones residències. D’altres, en canvi, seran “estàtics i permanents” com ara als accessos a la Cerdanya o la Vall d’Aran fins al capvespre de dilluns de Pasqua.