Ni les mobilitzacions d'aquests nou mesos, ni la petició de tancament del Parlament de Catalunya i l'Ajuntament al Ministeri de l'Interior, no han estat mesures de pressió suficients per aconseguir una clausura definitiva del centre. Des de la plataforma Tancarem el CIE lamenten que el rebuig ciutadà i institucional no hagi rebut resposta. Consideren que la desaparició temporal del centre demostra que no és un espai necessari. Diuen que, tot i que no hi ha dades oficials de la fiscalia, s'han detectat menys internaments però han augmentat les deportacions ràpides. ALBA CUEVAS, plataforma Tancarem el CIE¤WA2 2392 L'Aziz va estar dues vegades al centre de la Zona Franca. La primera va ser deportat, però va tornar del Senegal. Sosté que l'espai és inútil perquè no evita el retorn de les persones en situació administrativa irregular, i denuncia les condicions en què va viure durant mesos en el que ell qualifica de "presó". AZIZ FAYE, testimoni La síndica de Barcelona ha denunciat la reobertura del CIE, un espai opac on afirma que es vulneren els drets humans de les persones internes. Vilà ha tornat a criticar que la sindicatura no pugui supervisar el funcionament del centre, que és competència de l'Estat.

La reobertura del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) s’ha anat endarrerint, ja que les previsions inicials apuntaven que la remodelació acabaria abans. Aquesta mesura provisional va ser aprofitada per les entitats socials per reclamar-ne una clausura definitiva, però la petició no ha donat els seus fruits i és per això que la plataforma Tanquem els CIE ja ha convocat una concentració aquest dimarts a la plaça d’Urquinaona. L’entitat espera que sigui una manifestació “massiva” per mostrar l’ampli rebuig de la ciutadania al centre. De fet, l’Ajuntament va aprovar una declaració institucional en contra del CIE al novembre i tant el consistori com el Parlament n’han demanat al Govern espanyol el tancament.

Des de la plataforma Tancarem el CIE lamenten que el rebuig ciutadà i institucional no hagi rebut resposta. Consideren que la desaparició temporal del centre demostra que no és un espai necessari. Diuen que, tot i que no hi ha dades oficials de la fiscalia, s’han detectat menys internaments però han augmentat les deportacions ràpides.

L’Aziz Faye va estar dues vegades al centre de la Zona Franca. La primera va ser deportat, però va tornar del Senegal. Sosté que l’espai és inútil perquè no evita el retorn de les persones en situació administrativa irregular, i denuncia les condicions en què hi va viure durant mesos. Segons ells, era “una presó”.

La síndica de greuges, en contra de la reobertura del CIE

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, s’ha posicionat en contra de la reobertura del CIE ja que considera que  “és un espai molt opac on s’han vulnerat, en diverses ocasions, els drets humans de les persones internes”. Per aquests motius,“aquest tipus de centres haurien de deixar d’existir”, sosté la defensora.