CHAKIR EL HOMRANI, portaveu de l'Avalot-Joves de la UGT "Son programes absolutament necessaris que doten d'igualtats d'oportunitats a molts d'aquests joves, són programes que han tingut nivells d'inserció laboral molt potents. Hem estat a l'entorn del 70% d'inserció laboral i molts joves. I això nosaltres ho considerem molt important, han tornat després al sistema de formació reglada."

La UGT de Catalunya i l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya s’han concentrat aquest dijous davant del Departament de Treball, al carrer de Sepúlveda, per lliurar a la consellera Mar Serna les 8.000 signatures que han recollit en defensa del manteniment de les escoles taller.

Els sindicats demanen més concreció en les mesures presentades pel departament per suprimir aquests centres i programes adreçats a joves desocupats. També reclamen el manteniment dels 1.500 llocs de treball que es perdran si no es presenta cap pla de recol·locació. UGT argumenta que aquests programes educatius assoleixen uns alts nivells d’inserció laboral i són necessaris per oferir igualtat d’oportunitats a tots els joves.