Els veïns dels carrers propers al solar de Drassanes, al Raval, han entregat un escrit a l’Ajuntament per donar suport a la construcció de la residència d’estudiants prevista per a aquest espai. El text ha rebut l’adhesió de 683 firmes i conté els motius pels quals demanen aquesta edificació. Diuen “estar farts” de la degradació dels dos solars situats entre els carrers de Pere Camps i el Portal de Santa Madrona. Entre aquests veïns hi ha l’Oscar, qui assegura que aquest punt “és una font d’inseguretat”. Afirma que diàriament hi ha baralles, s’hi consumeixen drogues i està “permanentment brut”. La Cristina, una altra veïna, assegura que a partir de les 18 h “ja no hi ha qui surti”.

Residència estudiantil i vida al barri

Aquests veïns i els que han signat l’escrit creuen que la construcció de la residència estudiantil, de la qual el consistori està tramitant la llicència, portaria vida al barri i contribuiria a frenar-ne la degradació. La plataforma Habitem les Drassanes hi demana habitatge públic. De fet aquest dijous han explicat que intentaran “que no es concedeixi la llicència” i si no ho aconsegueixen, “impugnar-la”. Aquesta entitat, que aplega, entre d’altres, Acció Raval o Salvem les Drassanes, assegura que també treballaran per aconseguir que es reservi el 25 % d’aquest espai per a habitatge públic.

Amb aquest extrem hi estarien també d’acord veïns com l’Oscar i la Cristina “sempre que es reguli”, ja que temen que pugui passar el mateix que està passant als habitatges socials dels carrers de l’Olm o Arc del Teatre. Molts s’han convertit en narcopisos i prostíbuls, afirmen. Habitem les Drassanes també reclama equipaments municipals com mercats o casals d’avis perquè actualment al barri “no n’hi ha”.