L’Audiència de Barcelona ha imposat sis anys de presó a quatre homes responsables de la mort d’un altre al Port Olímpic, a qui van apallissar l’estiu del 2019. Se’ls condemna per un delicte d’homicidi amb dol eventual, ja que es considera provat que els atacants eren conscients que la víctima podia acabar morint com a conseqüència de la baralla.

La sentència és fruit d’un acord de conformitat entre les parts, de manera que els acusats han acceptat la pena abans d’arribar a judici. La vista havia de començar el 9 de maig amb jurat popular i la fiscalia demanava 15 anys de presó per a cadascun d’ells.

L’Audiència també els ha condemnat per un delicte lleu de lesions i dos delictes lleus de maltractament, en aquest cas penats amb multes. Igualment, se’ls prohibeix aproximar-se i comunicar-se amb la família de las víctima durant 16 anys. Els condemnats són de nacionalitat russa, mentre que la víctima era xinesa i, precisament, aquesta comunitat va homenatjar l’home mort pocs dies després dels fets.

Els fets es van produir el juliol del 2019, després d’una discussió en una discoteca que va acabar amb una baralla al carrer. El cas va fer saltar les alarmes sobre la seguretat a la ciutat, especialment en horari nocturn, i es va iniciar un dispositiu de reforç policial. El patrullatge es va mantenir durant tot l’estiu.