17 dies després que ingressés a la presó, la família ha entregat al jutjat un plec amb 6.000 signatures de suport, una acció que no té efectes judicials però que, segons han explicat, serveix “perquè sàpiguen el suport que té del seu entorn”. Asseguren que el jove, que va ser detingut el 28 de maig i que va ingressar a la presó dos dies després, és innocent i diuen que el fet que milers de persones li donin suport “ho avala”. Diuen que a més de presentar-les al jutjat, també duran les signatures a la conselleria de Justícia i a l’Ajuntament de Barcelona.

Segons ha explicat l’advocada del jove, se l’acusa d’un delicte de desordres públics i d’un altre de danys, una acusació que diuen que se sosté en un atestat policial. Per la defensa, però, aquest atestat és insuficient, ja que consideren que té carències informatives.

Per tot plegat, han presentat un escrit al mateix jutjat en què en sol·liciten l’excarceració. Consideren que la presó provisional decretada en el seu cas és una mesura “desproporcionada”. Argumenten que el jutge va decretar presó provisional perquè va considerar que hi havia risc de reincidència però que, com que ja fa dues setmanes que no hi ha aldarulls, hauria de sortir en llibertat. També afirmen que, com que encara que fos condemnat és molt possible que no arribés a ingressar a la presó, perquè es tracta de penes menors, no té sentit que hi sigui ara de manera preventiva.