(ACN) El Poble Espanyol ha estat, aquest diumenge, l’escenari de la festa solidària Posa’t la Gorra, organitzada per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). El recinte barceloní s’ha quedat petit amb aquesta celebració a la qual s’hi han sumat més de 5.000 persones en solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer.

La vicepresidenta d’AFANOC, Montserrat Florensa, ha celebrat l’èxit de públic que ha tingut la festa i ha explicat que s’han exhaurit totes les gorres infantils que venien per vuit euros per poder accedir al recinte.

Una festa solidària

Florensa ha reivindicat la tasca que l’entitat fa als hospitals Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu i a la Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per a famílies amb nens i joves amb càncer. També ha recordat que és una festa solidària i que, a més de recollir fons per a la causa, “busca sensibilitzar tota la societat del fet que el càncer infantil hi és i que cal estar al costat de les famílies i dels infants”.

L’emoció d’aquesta 22a edició del Posa’t la Gorra ha arribat amb els joves de l’entitat, que han llegit el manifest de l’esdeveniment. Amb un missatge de record per als amics que ja no hi són i amb esperança pel futur que vindrà, els adolescents han posat l’accent en la importància de la solidaritat i la sensibilització del conjunt de la societat envers aquesta malaltia.

La novetat, una cursa d’orientació

Com a novetat, aquest any s’ha fet una cursa d’orientació per a totes les edats que ha vorejat el recinte del Poble Espanyol. Aquest esdeveniment ha estat organitzat per TransPerfect, una multinacional tecnològica de serveis lingüístics, que dona suport a AFANOC a través de reptes esportius.