Un grup de voluntaris de l’associació Yotuba va organitzar, dissabte passat, un triatló per conscienciar de la necessitat de mantenir net el litoral barceloní i preservar-ne l’ecosistema. Va ser la 5a edició d’una iniciativa pensada com una carrera de relleus per retirar la major part dels residus inorgànics llançats fins a 10 metres de profunditat a la platja de la Mar Bella.

Els bussejadors van retirar fins a 50 quilos de deixalles, la majoria tovalloletes i compreses. Aquests especialistes van passar tota aquesta brossa a nedadors que van haver de nedar fins a 150 metres fins arribar al lloc on els voluntaris de terra les recollien i les dipositaven als contenidors corresponents. Aquesta batuda es va repetir durant una hora.

Fernando Fraile, organitzador del triatló, ha explicat a Barcelona FM que la platja de la Mar Bella és una zona que, a causa de la seva morfologia amb l’existència de l’espigó, és més propensa a acumular deixalles. De fet, els bussejadors van treballar-hi durant una hora, però Fraile confirma que hi ha molta més brutícia. Per això la proposta de l’associació Youtuba és fer un d’aquests triatlons cada dos mesos; el proper serà el mes d’agost.

Fraile també ha aconsellat no banyar-se ni pescar en aquesta zona després de pluges, ja que, recorda, hi ha moltes microbacteries que tarden en desaparèixer.