Tal dia com avui però de 1966, una cinquantena de frares del convent dels Caputxins de Sarrià van acceptar acollir-hi aquesta reunió clandestina.

Clara Fons, autora del llibre ‘La Caputxinada’, de l’editorial Mediterrània, ha explicat a BTV que la trobada només havia de durar una hora, però quan els assistents sortien del convent es van trobar que els esperaven els grisos i que se’ls reclamava la documentació acreditativa.

Segons Fons, fra Joan Botam va decidir acollir els estudiants per evitar que es produïssin represàlies. També va fer de mediador entre les autoritats i les persones tancades. L’escriptora també ha explicat que els frares fins i tot “s’amagaven telèfons i menjar a les caputxes per poder entregar-los als estudiants”. De la cinquantena que vivien al convent de Sant Agustí, només tres van marxar del centre perquè no estaven d’acord amb l’acollida, segons Fons.

La convivència entre frares i estudiants, explica l’escriptora, va suposar moltes novetats per a la vida religiosa: “Hi havia noies, algunes de les quals tenien la menstruació i van haver de demanar ajuda als frares. Els estudiants dormien a sobre de diaris a terra, que els utilitzaven com a jaç. El menjar es va acabar però tot i això l’organització es va portar molt bé”, afirma.