(ACN) La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat que en les cinc darreres setmanes el 5,5 % dels nous infectats de covid-19 estaven vacunats, davant de l’11,4 % que tenia la pauta incompleta i del 83,1 % que no havia rebut cap dosi del vaccí. Ho ha dit en la roda de premsa poterior a la reunió del Consell Interterritorial de Salut per defensar que la vacunació és el que “marca la diferència” en aquesta cinquena onada de la pandèmia a Espanya.

Darias ha defensat l’estratègia de la pauta completa que ha potenciat el Consell Interterritorial davant de la d’injectar més primeres dosis per aportar un cert grau de cobertura a més gent, com ha fet el Regne Unit i com demanaven comunitats autònomes com Catalunya.
Darias ha assegurat que l’evolució de la pandèmia “continua en ascens” per bé que ha observat “amb prudència” que la velocitat de pujada està disminuint. També ha reiterat, com va anunciar la setmana passada, que en aquesta cinquena onada hi ha “dues corbes”, la que marquen els vacunats, fins i tot inferior en incidència acumulada a la mitjana, i la que marquen els no vacunats, amb incidència especial en la franja dels 12 als 29 anys.

Davant d’aquest escenari la prioritat és “tallar la propagació del virus”, i en aquest sentit ha celebrat les mesures que estan prenent les autonomies i ha fet una crida a les que “encara tenen marge” perquè n’adoptin. “Sabem que calen entre 7 i 10 dies per veure els efectes de les mesures, cal complir-les i tenir paciència”, ha indicat.