Ara fa un any que l’AFA de l’Escola Balmanya es va començar a mobilitzar perquè es retiri una teulada de 4.000 metres quadrats amb amiant que hi ha al costat del centre. Era l’antic sostre de la fàbrica Alchemika, construïda fa més de 70 anys, i està fet de fibrociment. El districte de Sant Martí va fer-ne una inspecció el maig passat i a l’octubre va notificar al propietari que el material de la teulada ha sobrepassat la vida útil i s’ha de restituir.

L’expedient està ara en tràmit administratiu i els propietaris tenen de temps fins al gener per demanar la llicència d’obres. En cas de no fer-ho, segons David Escudé, regidor de Sant Martí, el districte intervindria d’ofici.

Si el propietari no compleix amb el que se li exigeix per part de l’administració, com qualsevol altra obra i qualsevol altre requeriment, s’actua de part i llavors el propietari ha d’assumir el cost de l’acció per part de l’Ajuntament

David Escudé, regidor de Sant Martí

Les famílies demanen que es retiri la teulada

L’AFA de l’Escola Balmanya està en espera de conèixer el projecte d’intervenció de la propietat sobre la coberta, però hi ha la por que sigui una actuació de mínims. Temen que es limitin a encapsular la teulada, una actuació provisional que no soluciona el problema.

Per a l’AFA l’única solució definitiva és treure aquest fibrociment d’una forma segura, i no deixaran de pressionar perquè es retiri la coberta amb amiant.