400 persones, segons la Guàrdia Urbana, han tornat a manifestar-se al passeig de Gràcia per demanar un món més just i denuncien el racisme institucional i l’auge de l’extrema dreta. La manifestació, convocada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), s’ha fet amb motiu de la jornada de l’ONU contra el racisme i dins el marc de la crida internacional de World Against Racism and Fascism.

Regularització del col·lectiu d’immigrants

David Karvala, un dels portaveus de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme, ha explicat els motius de la protesta: “A Barcelona protestem contra el racisme, que està empitjorant en molts sentits el tractament de la gent refugiada i migrada que viu aquí, però també per la situació d’altres regions, com per exemple la massacre de Melilla, en què encara no s’ha fet justícia per totes les famílies que van perdre algú”.

Considera, a més, que la millora de la situació del col·lectiu d’immigrants i refugiats ha de ser una de les prioritats. És per aquest motiu que la manifestació també ha volgut donar suport a la ILP de Regularización Ya, que intenta fer que es regularitzi de manera extraordinària la situació de més de 500.000 persones en situació irregular administrativa a l’estat espanyol.

Lluita contra l’auge del feixisme

Els organitzadors argumenten que “el racisme institucional sistemàtic està donant espai al dret racista i feixista per créixer“. Apunten que “arran d’una crisi massiva i internacional, la societat s’ha d’unir per fer front al feixisme i el racisme”.

La Unitat contra el Feixisme i el Racisme denuncia un auge del feixisme i, alhora, un creixement del suport a moviments racistes a tot el món, també aquí. Karvala assegura que l’extrema dreta suposa un perill per a tothom. És per això que, sobretot ara que s’acosten les eleccions municipals, fan una crida a “aturar encara més aquests discursos d’odi“.