Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut 37 persones per, presumptament, haver comès diversos robatoris violents durant el pont de Tots Sants. L’operació s’ha fet en el marc del Pla Tremall per lluitar contra la multireincidència.

La policia ha assenyalat que “entre les detencions més destacades hi ha la d’onze menors d’edat per un robatori violent grupal i també la d’una dona que es va empassar una cadena d’or sostreta“.

Sis detinguts la matinada de divendres a dissabte

El dissabte 30 d’octubre els Mossos van detenir sis persones relacionades amb diversos fets contra el patrimoni. En un dels casos, a l’Eixample, segons els agents, durant la matinada de divendres a dissabte, “un home va robar violentment una ampolla d’alcohol a un grup de joves que es trobaven a la plaça de Catalunya, causant lesions a una de les víctimes”. L’home va ser detingut poc després i, segons la policia, acumula quatre detencions.

A Sant Martí, també de matinada, la policia va detenir un home després de fer-li una estrebada a un altre per robar-li una cadena d’or que portava al coll. Segons explica la policia, la víctima i un acompanyant van seguir l’home i el van poder retenir fins a l’arribada de la patrulla al barri del Poblenou.

A Ciutat Vella, els agents van detenir tres homes que van identificar prèviament i en el seu escorcoll van detectar un telèfon d’alta gamma que constava com a sostret. La policia assegura que als mitjons d’un dels detinguts també van trobar un targeter d’una dona que va manifestar ser víctima d’un robatori violent a l’estació de metro de Sagrada Família.

A Nou Barris, els Mossos van detenir a la tarda una persona que, presumptament, havia sostret un telèfon mòbil a una víctima fent-li una estrebada quan accedia al metro de Maragall.

Cinc detinguts durant la nit de dissabte a diumenge

La nit de dissabte es van detenir cinc persones per diversos robatoris violents. A Sant Martí, dos homes van agredir presumptament un altre amb violència per robar-li les seves pertinences. Una patrulla policial va presenciar els fets i va actuar ràpidament, però, segons els Mossos, un dels autors va agredir un dels agents. Entre els dos detinguts acumulen 16 detencions per fets similars, segons la policia.

A Ciutat Vella la policia va detenir un home que, asseguren, va arrencar una cadena d’or a una persona després d’acostar-s’hi per demanar-li una cigarreta. L’home compta amb una vintena d’antecedents, segons la policia.

També a Ciutat Vella, la policia va detenir una persona per robar una cadena d’or dins d’un local d’oci nocturn del Front Marítim. En aquest cas, segons els agents, la dona es va empassar l’objecte sostret. No és la primera vegada que es produeix un fet com aquest. A principis d’octubre els Mossos també van detenir una persona que s’havia empassat una cadena que, presumptament, havia robat.

Robatori violent en grup d’11 menors

Durant la nit de la castanyada, els Mossos van detenir 26 persones per delictes de patrimoni. L’actuació més destacada va ser al voltant de la 1.45 h, quan la policia va detenir 11 persones a l’avinguda del Bogatell. Segons la policia, els detinguts havien robat a un grup de joves amb agressions físiques i llançament d’ampolles, amenaçant-los amb armes blanques.

Al districte de Sant Martí els Mossos també van detenir tres homes per agredir diverses persones al metro de Ciutadella i robar-los els diners que portaven en efectiu.

A Ciutat Vella, segons la policia, dues persones que anaven en bicicleta van ser víctimes d’un robatori violent. Agents de paisà van detenir tres dels presumptes autors, un dels quals acumula 10 detencions durant el 2021. Al mateix districte, es van detenir tres joves al carrer de Sant Pau per un robatori d’un rellotge d’alta gamma valorat en 40.000 euros.