Avui, en aquest forn, no només es despatxen els clients. A l'obrador hi ha uns forners poc habituals. Són els alumnes de primer de la Rambleta del Clot, que, guiats per l'Anna, la tercera generació d'una família de forners, aprenen a fer pa, però també descobreixen els estris que s'utilitzen i la multitud de productes que s'hi elaboren. CARLA, alumne de primer de primària de la Rambleta del Clot "Pa amb la massa i els ingredients." JOAN, alumne de primer de primària de la Rambleta del Clot "És un poco difícil pero he conseguido hacer la masa i el pan." RAIMOND BLASI, regidor de Comerç, Consum i Mercats "Sempre ens quedem a l'altra banda del taulell, i rere el taulell hi ha una realitat de persones, i no només el dependent o la dependenta que ens atén, sinó aquests professionals que fan possible que mengem pa a casa." Gràcies a aquests tallers els més joves s'acosten a un ofici, però sobretot descobreixen la història i la cultura dels comerços del barri. Aquest establiment és gairebé centenari. ANNA ELIAS, Forn Elias "El 1917 els meus avis es casen i agafen aquest forn. Actualment el meu fill està estudiant un cicle formatiu de forneria per continuar." SÍLVIA GUTIÉRREZ "A banda del Forn Elias, en aquesta segona edició de les visites guiades als comerços hi participen 22 botigues dels diferents eixos comercials. També han crescut les escoles, que han passat de 20 a 46." I com que arriben les festes de Nadal, avui la sessió acaba amb una sorpresa dels nens.

Fins a l’abril de 2013 l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària de 46 escoles de la ciutat coneixeran un ampli ventall d’oficis i activitats econòmiques, que van des de l’elaboració del pa, pasta, pastissos, embotits o caramels artesans, fins a la reparació de bicicletes o el món de l’òptica.

En aquesta segona convocatòria s’ha aconseguit duplicar el nombre d’escoles que hi participen i també ampliar els comerços que hi col·laboren. En concret, s’ha passat de les quatre de la primera edició a les 22 botigues d’aquesta.