Els treballadors de l’entrada del Saló Eròtic reben als visitants amb samarretes on es llegeix “Stop abuso sexual infantil“. També hi ha banderoles en el mateix sentit, i membres de la Fundació Vicki Bernadet reparteixen fulls de mà a l’interior d’aquesta fira. Forma part de la campanya de sensibilització sobre aquesta realitat, que sovint és un tabú. La iniciativa parteix de la Yaiza Redlights, cara visible del saló i expositora de productes eròtics. Ella va patir abusos sexuals i volia aprofitar la visibilitat d’aquest saló per conscienciar sobre aquests maltractaments. Va ser llavors quan es va posar amb en contacte amb la Viki Bernadet, presidenta de la Fundació que porta el mateix nom i que és un referent en la lluita contra aquesta xacra social. Bernadet assegura que segons el Consell Europeu un de cada cinc nens pateixen abusos i per tant “és força probable que molts visitants d’aquesta fira n’hagin patit o coneguin algú que n’han patit”. També creu que aquesta campanya pot impactar i fins i tot no agradar, però assegura que es tracta de poder parlar sobre els abusos a menors a tot arreu i de normalitzar-ho de cara a futures edicions. Bernadet també apunta que “s’ha de fer pedagogia i prevenció de la sexualitat que no ha de ser”.

Un dels compromisos adquirits per part del Saló és el de suprimir continguts  que incloguin imatges, actuacions i material comercial basat en la infantilització dels seus personatges.

La portaveu del saló, Yaiza Redlights, explica que el espectacles són el reclam més popular entre els assistents. També assegura que les aules de sexe cada cop s’omplen més i volen donar més sortida a les instal·lacions artístiques. Aquest any “Lla Ves” és el nom de l’exposició que contraposa imatges violentes —entre les quals hi ha les càrregues policials de l’1-O a les escoles— amb imatges més íntimes, sovint considerades un tabú. El saló tanca portes diumenge a les 22 h i de moment ja ha aconseguit arribar a la xifra de l’any passat,  25.000 assistents.