vaga 9 octubre

El Departament d’Educació ha informat que, fins al moment, ha rebut 149.644 sol·licituds de preinscripció escolar per al curs 2020-2021, 6.273 més que en les mateixes dates de l’any passat. Dels gairebé 150.000 alumnes catalans preinscrits, 25.839 ho han fet en centres educatius de Barcelona i un 78 %, per via telemàtica degut al coronavirus. De tots ells, un 77,3 % de les famílies han optat per una escolarització pública, mentre que un 22,7 % ho han fet per la concertada. Les dades, però, encara no són definitives perquè les escoles tenen fins al 5 de juny per enviar totes les dades a la Generalitat.

El 29 de maig, les puntuacions provisionals

Un cop feta la preinscripció als centres escollits, les famílies podran conèixer la llista de sol·licituds amb les puntuacions provisionals divendres, 29 de maig. El sorteig de desempat arribarà més tard, se celebrarà el 9 de juny a les 11 h, i la llista definitiva es publicarà dos dies més enllà, l’11 de juny. Per a les assignacions d’ofici de les places es donaran a conèixer els admesos i la llista d’espera el 7 de juliol.

Tan bon punt estiguin assignades les places, s’obrirà la matriculació. Del 13 al 17 de juliol serà el torn dels estudiants del segon cicle d’educació infantil, primària i ESO. En el primer cicle d’educació infantil es faran entre el 17 i el 23 de juny.

Dimecres, 27: el torn de batxillerat

A partir d’aquest dimecres, 27 de maig, i fins al 3 de juny s’obrirà el període de preinscripció del estudis no obligatoris de batxillerat. Pel que fa als cicles de grau mitjà de formació professional i arts plàstiques i disseny es farà del 2 al 8 de juny. I els cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny, del 10 al 17 de juny.

La matriculació de batxillerat es podrà fer entre el 8 i el 14 de juliol i per als alumnes que s’avaluaran al setembre, del 7 al 10 del mateix mes. I pel que fa referència als dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny, de l’1 i al 7 de setembre.