250 quilòmetres. Aquesta és la distancia que separa l'hospital d'en Quim, un jove que pateix una malaltia crònica. Durant aquest recorregut va mostrant les seves pors i inquietuds, però sempre amb valentia i optimisme. VÍCTOR PANICELLO, autor "L'objectiu és transmetre una realitat. Són joves amb els mateixos interessos, però amb algunes dificultats afegides. Han de passar temporades a l'hospital sobreportant dificultats i això els genera vivències diferents." En Quim podria ser un adolescent concret, però és un personatge creat a partir de les experiències de 12 joves que han viscut temporades hospitalitzats. '250 quilòmetres' és una obra col·lectiva i escriure un llibre a tantes mans no sempre és feina fàcil. MARIAN MARTÍNEZ, coautora "Jo crec que el [problema] principal és que és veiessin ben reflectides les experiències de tothom. Tot és semblant, però cadascú ha tingut vivències diferents i conclusions diferents." BORIS TOSAS, coautor "L'escriptor és increïble, perquè intentar fer un fil conductor amb tantes branques com experiències hem viscut és molt i molt difícil." Superades les dificultats, ara toca recollir-ne els fruits. La novel·la ha estat guardonada amb el Premi Columna Jove i tots els beneficis de l'obra es destinaran íntegrament a crear un espai jove a l'Hospital de Sant Joan de Déu. L'objectiu és clar: fer una mica més agradable l'ingrés dels joves en aquest centre.

‘250 quilòmetres’ és una obra col·lectiva, escrita per Víctor Penicello i els membres del Consell de Joves de l’Hospital Sant Joan de Déu, i solidària, perquè part dels diners que s’aconsegueixin amb la venda de cada exemplar se cediran a l’hospital per a la creació d’un espai jove.

El protagonista de la història és en Quim, un noi que pateix la malaltia de Crohn, un trastorn inflamatori intestinal. La novel·la no té la voluntat de retratar aquesta malaltia en concret, sinó de parlar de les coses comunes que afecten totes les malalties cròniques i aprofitar per donar-les a conèixer.

La presentació de la novel·la serà el proper 22 de maig a l’Auditori de La Pedrera.