Pa de nous, pa de formatge i pa de sobrassada. Són els ingredients bàsics del pa de Sant Jordi. Una recepta que el Gremi de Flequers va encarregar a l'Eduard Crespo el 1988. EDUARD CRESPO, mestre flequer "No es podia fer pa amb un gust sol, perquè n'hi ha mil. No es podia fer un pastís, perquè trepitjaves el terreny de la pastisseria, i havia de ser un pa senzill perque el poguessin fer tots els flequers." Però aconseguir-lo tal com el coneixem ara no va ser fàcil. L'Eduard va estar-se gairebé dos anys fent proves. "El primer any no va sortir com ara. Hi havia pressa, s'acostava Sant Jordi i en comptes de posar un pa sobre l'altre el vaig enrotllar. Va quedar com una ensaimada, on no es veien definides les quatre barres." Diu que mai no s'hagués imaginat l'èxit de la recepta. "Fa tres anys van venir japonesos forners per veure com es feia el pa de Sant Jordi, perque allà fan una festa similar." Ara també es comercialitza per la Diada, l'11 de setembre. Però demà, n'és el dia més important de vendes. A la fleca Crespo, n'han preparat més d'un miler d'unitats.

El 1988 el Gremi de Flequers demanar a l’Eduard Crespo, mestre flequer, que elaborés un pa especial per la diada de Sant Jordi. No va ser un procés fàcil. De fet, el primer any no es va comercialitzar tal com el coneixem ara. El més difícil, segons Crespo, va ser que els colors de la senyera quedessin definits. El pa de Sant Jordi s’elabora amb pa de formatge, pa de sobrassada i pa de nous. El de sobrassada i el de formatge es van posant un sobre de l’altre en diferents capes i finalment, tot s’embolcalla amb el de nous. Després d’uns 40 minuts al forn, el resultat és un pa en què queden dibuixades les quatre barres de la senyera.

Aquest pa el comercialitzen les fleques per Sant Jordi, però també es pot comprar per la Diada, l’11 de setembre, i per la Mercè. Segons Eduard Crespo, des del Gremi de Flequers mai no s’havien imaginat que la recepta assoliria tant d’èxit. Fins i tot s’hi han interessat escoles de flequers del Japó.