bombers incendi controlat collserola

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’actuació municipal per a risc d’incendis forestals en fase d’alerta. Segons ha explicat el consistori, aquest divendres és el dia amb més risc de foc forestal a la ciutat des de l’inici d’any, també al conjunt de Catalunya.

Per això, els vuit parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta davant l’alta possibilitat que es pugui produir un incendi en massa forestal. En aquest sentit, des de l’activació de l’alerta s’han augmentat el recursos destinats al Parc de Collserola.

Les administracions demanen màxima precaució i col·laboració a la ciutadania i es recorda que des del 15 març està prohibit realitzar treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis del mes de juny i estarà activa fins a mitjans de setembre. Els equips del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) estan desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat de Barcelona i que estan repartides entre els districtes de les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Incendis a Collserola

L’últim incendi que es va produir a Collserola va ser el 16 de juliol, a tocar del Velòdrom d’Horta i van cremar 7.500 metres quadrats de massa forestal. Dos dies abans, el dia 14, se n’havia declarat un altre a la carretera de Sarrià a Vallvidrera.

Pocs dies abans, el 9 de juliol i també a la zona de Vallvidrera, es va produir un foc que es va apagar ràpidament. L’anterior va ser a finals de juny al barri de Montbau. I pocs dies abans, per Sant Joanes van produir tres incendis més: dos el 23 de juny i un, el 24. Aquest últim, al barri de les Roquetes, a tocar de la zona on també es van declarar diversos focs a la primavera. L’incendi més gran de la temporada a Barcelona va ser el 8 de juny (amb 12 hectàrees calcinades).