El teixit social de la ciutat ha respost a la crida en rebuig als fets que van succeir el 24 de juny a la frontera entre Melilla i el Marroc. Prop de 2.000 persones s’han sumat a la crida que s’ha fet a Barcelona. Unes 2.000 persones van intentar entrar a Melilla i això va acabar amb, com a mínim, 37 persones mortes segons les ONG. La concentració ha arrencat a la Delegació del Govern espanyol, al carrer de Mallorca, precisament per les declaracions que va fer Pedro Sánchez, en què va elogiar la intervenció de la policia espanyola i també la marroquina. La reivindicació ha utilitzat el lema “Les vides negres importen”, que va sorgir als EUA per condemnar la mort de George Floyd a mans d’un policia.

En un manifest conjunt, els participants denuncien que s’han vulnerat els drets humans i exigeixen una investigació exhaustiva. Diuen que els cossos estan sent enterrats sense realitzar-ne les autòpsies, sense identificar-los ni informar-ne les famílies. També diuen que centenars de persones ferides en l’intent d’assalt per part dels cossos policials no estan sent atesos sanitàriament i que això és un tracte “cruel i inhumà i que és un delicte d’omissió de socors“.

La protesta s’ha convocat a tot l’estat a la mateixa hora. A Barcelona, però, no és l’única manifestació que hi ha hagut en rebuig a aquests fets, la setmana passada mig miler de persones es van concentrar a la plaça d’Idrissa Diallo.