verola del mico

(ACN/Redacció) Els casos confirmats de verola del mico a Catalunya pugen a 1.995, dels 2.948 sospitosos o probables. La majoria dels confirmats són homes entre els 20 i els 60 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 29 d’agost. Des que va començar la vacunació, el 21 de juliol, fins a aquest dijous, s’han administrat 1.956 dosis de la vacuna contra la dolència. En la darrera setmana se n’han inoculat 420, majoritàriament, i per primer cop, per via intradèrmica.

Gairebé tots els casos registrats de verola del mico han presentat febre, fatiga, inflamació dels ganglis i erupcions a la pell. Fins al moment, les complicacions greus que s’han descrit són la proctitis (una inflamació del recte que pot causar diarrea) i afectacions oculars, que en ocasions han requerit hospitalització però que ja estan donats d’alta.

Segons ha informat el Departament de Salut, la majoria de lesions provocades per la malaltia s’han localitzat en les àrees genital, perioral i perianal, i en la major part dels casos també s’ha presentat en altres localitzacions. El mecanisme de transmissió més probable ha estat el contacte durant les relacions sexuals majoritàriament i sovint en el context d’esdeveniments festius multitudinaris.