Prop de 200 persones s’han manifestat des de la plaça de la Universitat fins la plaça de Sant Jaume en protesta pel desallotjament que s’ha fet aquesta matinada de l’acampada de suport en defensa del poble de Palestina, també a la mateixa plaça de la Universitat. La intenció era quedar-s’hi fins el 16 de juny, però la Guàrdia Urbana els ha fet fora de la zona.

Exigències al PSOE i PSC

Gonzalo, del Sindicat d’Estudiants, ha denunciat repressió policial en el desallotjament dels acampats. “Ens van identificar, ens van escorcollar les motxilles i van multar alguns companys per estar acampant pacíficament a la via pública”, ha detallat. També ha carregat contra el govern de Collboni i ha qualificat l’actuació d’aquesta matinada de “repressiva” contra el moviment de solidaritat amb el poble palestí. De fet, han qualificat el govern municipal del PSC i l’alcalde de “còmplices d’Israel”.

El representant del sindicat també ha aprofitat per “exigir al govern del PSOE i als sindicats majoritaris que trenquin relacions diplomàtiques i acadèmiques amb Israel“.

Marxa pel centre de la ciutat

Els manifestants, convocats a les 18 h, han començat a avançar en direcció a la plaça de Sant Jaume a les 18.30 h i han avançat pel carrer de Pelai cap a la plaça de Catalunya. Han fet el recorregut sota la mirada de vianants i turistes mentre cridaven consignes com “Free Palestine” o “From the river to the sea, Palestine will be free“. La marxa ha continuat per la plaça d’Urquinaona i després per la via Laietana fins arribar la plaça de Sant Jaume. Sis furgonetes del Mossos d’Esquadra i una patrulla de la Guàrdia Urbana han escortat els manifestants.

Quatre dels manifestants han denunciat que quan es dirigien a la protesta aquest divendres a la tarda els Mossos els han demanat que s’identifiquessin i els han registrat. Els activistes han deixat clar que, tot i desconvocar la manifestació, continuaran organitzant-se en els propers dies: “Això no acaba aquí”.  

Canvi d’ubicació de l’acampada

El moviment en solidaritat amb el poble Palestí tenia planejada l’acampada a la plaça de Catalunya, però en veure que espai estava tancat per la Barcelona Fan Village de la Fórmula 1, la van traslladar a la plaça de la Universitat, on s’havien de quedar fins el 16 de juny amb possibilitat d’allargar-la. Abans de moure’s cap a Universitat, van fer una cassolada a la plaça de Catalunya, en què van participar una cinquantena de persones.