mare-tira.nado-balco
(ACN) L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 20 anys de presó i un dia la dona que el juny del 2018 va tirar el seu nadó acabat de néixer per la finestra d’un celobert de cinc pisos d’alçària. Durant el judici, va dir que no recordava haver-se quedat embarassada ni haver parit sola al lavabo de casa dels seus pares, però es va comprovar que havia pensat a avortar prèviament. Els seus pares també van assegurar desconèixer l’embaràs i l’assassinat.

A principis de la tardor del 2017 la noia es va quedar embarassada d’un noi que feia poc havia conegut. Ell no va voler saber res del nadó i la noia, segons van explicar els forenses, segurament va intentar esborrar de la seva ment que s’havia quedat embarassada. No obstant això, mesos després, va tenir converses amb altres nois sobre la possibilitat d’avortar. Finalment, quan va parir, sola a casa, va desfer-se del nadó, que era viu, llançant-lo per la finestra del celobert, des d’una cinquena planta, cosa que li va provocar la mort immediata.

No va ser fins a dos dies després que una veïna va avisar els Mossos per explicar-los que havia vist el que semblava el cadàver d’un nadó. La policia va intentar descobrir la identitat de la mare, però no va ser fins a dos dies més tard que la noia va confessar els fets a la seva mare i als investigadors. Des d’aleshores està en presó preventiva. La defensa al·lega que té un trastorn mental que li afecta la memòria i els seus actes, però diversos psicòlegs i forenses ho van descartar. Només una psicoanalista contractada per la família va dir que tenia una caracteropatia greu que li afectava la consciència sobre els fets.

El magistrat de l’Audiència considera que l’assassinat té l’agreujant de parentiu i no té ni l’atenuant de confessió ni el d’alteració psíquica, com pretenia la defensa.