La universitat signarà un conveni amb la Creu Roja, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i ACCEM, entitats que treballen en l’acollida de refugiats, que permetrà a 18 persones instal·lar-se en aquests pisos. Es tracta de tres habitatges que formen part dels 32 que l’Ajuntament va cedir a la universitat fa dos anys perquè aquesta els oferís en lloguer a baix cost a estudiants, investigadors i professors de la seva comunitat.

La cessió d’aquests pisos enllaça amb el programa de suport als refugiats que va presentar la UB al setembre i que preveu donar asssitència a un centenar de persones refugiades i facilitar que continuïn els estudis a Catalunya. Entre les activitats previstes hi ha assistència jurídica i psicològica i cursos de llengua.

De moment, el dilluns passat, 9 de novembre, dos refugiats siris ja van començar una formació de sis mesos de nivell elemental de castellà amb l’objectiu que els coneixements adquirits els permetin cursar altres estudis universitaris en el futur. La UB també té previst allotjar al Col·legi Major Penyafort una estudiant siriana per tal que prosegueixi els estudis de doctorat.