Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 37 anys per l’incendi d’aquesta matinada a l’entresol segona del número 209 del carrer d’Aragó, entre Aribau i Balmes. La policia, que està investigant les causes del foc, ha explicat que ho estan tractant com un incendi provocat i ha arrestat l’home com a presumpte autor dels fets. El detingut viu a l’entresol on ha començat el foc i és un dels dos ferits crítics que hi ha ingressats a l’hospital. Està acusat d’un presumpte delicte d’incendi i de moment està sota custòdia policial. Quan estigui en condicions, la policia li prendrà declaració.

En total, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 29 persones, de les quals 18 han estat traslladades a l’hospital per inhalació de fum. Dos estan en estat crític i entre els ferits de poca consideració, també hi ha dos bombers que participaven en les tasques d’extinció. Arran de les tasques d’extinció, el carrer d’Aragó s’ha hagut de tallar durant una hora i mitja fins a un quart de nou del matí, quan ja s’han reobert tots els carrils.

Els Bombers han rebut l’avís de foc a dos quarts de sis de la matinada i s’hi han desplaçat 11 vehicles i 12 ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). L‘edifici, de cinc plantes, ha estat desallotjat perquè hi havia molt de fum i s’han suspès els serveis de subministrament per prevenció. Segons els Bombers, però, l’estructura no n’ha resultat afectada. Els veïns ja hi han pogut entrar a recollir algunes pertinences i, per atendre’ls, s’han desplaçat fins al lloc efectius del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). A mitja tarda, el servei de llum ha tornat a entrar en funcionament.

Els veïns, finalment, podran dormir aquest dilluns als seus habitatges. Segons ha informat la CUESB,  podien tornar a casa seva definitivament tan bon punt les companyies de subministraments activessin tots els serveis, és a dir, també el gas i l’aigua de l’edifici. Al vespre, ja s’han posat en marxa aquests recursos i els veïns s’hi han pogut quedar. Si no hagués estat així, se’ls havia ofert allotjament provisional en dependències municipals.

El foc també ha afectat els baixos de l’edifici on hi ha el restaurant vegetarià “Quinoa Aragó”. Els Mossos d’Esquadra i els Bombers hi han entrat a primera d’hora del matí i el local ha quedat precintat. Els propietaris hi han acudit i han explicat als mitjans de comunicació que han d’estudiar els possibles desperfectes. Per això, possiblement aquest dilluns el local estigui tancat.