L’ocupació de les platges i places durant les nits dels caps de setmana és una pràctica que no ha cessat des que va caure el toc de queda el 9 de maig. Des d’aleshores, la Guàrdia Urbana ha desallotjat més de 158.000 persones que estaven fent botellades al carrer. Ho ha detallat el tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, durant la comissió de Presidència a l’Ajuntament.

Concretament, entre el 9 de maig i el 10 de juliol, la policia ha desallotjat 1.411 espais. Un dels llocs amb més ocupació és la platja de la Barceloneta. De fet, els veïns estan farts de l’incivisme amb què han de conviure durant la matinada i que no els deixa descansar. Tot i el reforç policial i provar diverses estratègies, com ruixar la sorra amb aigua, l’Ajuntament no ha pogut evitar les botellades massives.

La festa al carrer s’estén també a les nits d’entre setmana

A mesura que avança l’estiu, les botellades han deixat de ser un problema només del cap de setmana. La nit de dimarts a dimecres, per exemple, centenars de persones van aplegar-se a les platges barcelonines amb altaveus, bebent alcohol i saltant-se totes les mesures anticovid, com l’ús de la mascareta o la distància de seguretat. Els veïns temen que aquesta situació s’agreugi quan arribin més turistes perquè consideren que la majoria d’aquestes persones són estrangers.

Precisament, per erradicar aquestes situacions en plena cinquena onada, els propers dies entraran en vigor noves restriccions, com la limitació de reunions a un màxim de 10 persones, i també es preveu tirar endavant un altre toc de queda.