L’hort urbà on estan les 16 parcel·les que avui s’han adjudicat té una extensió de 1.600 m2 i cada parcel·la té una superfície d’entre 20 i 40 m2. Els adjudicataris disposen d’un armari individual per guardar-hi els estris i la roba, lavabos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i una taula de pícnic. Al recinte hi ha arbres fruiters i altres arbres plantats al voltant de la taula de pícnic per fer-hi ombra, així com plantes aromàtiques i ornamentals.

Els horts urbans són un projecte posat en marxa el 1997, amb l’Hort de Can Mestres, tot i que el primer de la ciutat va ser l’Hort de l’Avi, a Gràcia, creat el 1994. Aquest projecte permet recuperar, per part dels ciutadans, espais verds conreables dins l’entorn urbà de Barcelona, alhora que millora la qualitat de vida dels seus usuaris i ofereix als centres escolars de la ciutat activitats educatives vinculades a l’agricultura biològica i a la ramaderia. Està adreçat als majors de 65 anys que siguin veïns del districte on està situat l’hort.

Una part del programa dels horts urbans està reservada a entitats que treballen amb persones en risc d’exclusió social. En l’actualitat, Barcelona té 13 horts urbans repartits pels 10 districtes de la ciutat, que sumen un total de 341 parcel·les.